Nieuws

Windows 8 laat ouders kroost bespioneren

Microsoft voegt ouderlijke controle toe voor het aanstaande Windows 8, waarmee het eenvoudiger moet worden de computertijd van kinderen in de gaten te houden.

Het Amerikaanse softwarebedrijf kondigde de nieuwe Family Safety-functionaliteit maandag aan op zijn Building Windows 8-blog. Volgens Windows-baas Stephen Sinofsky moet het ‘eenvoudiger voor ouders worden om naar eigen inzicht gereedschap te gebruiken dat hun kinderen beschermt tegen materiaal op het internet.’

Family Safety wordt een optie voor aangemaakte gebruikersaccounts, die een ouder na inschakeling wekelijkse rapporten per e-mail stuurt van de activiteiten op die account. De beheerder kan dan rechtstreeks vanuit deze boodschapen extra beperkingen instellen.

[related_article id=”160534″]


Zo zal de computerbeheerder websites en zoekresultaten kunnen filteren op ongewenst materiaal, maar is het ook mogelijk om een limiet in te stellen voor het aantal uren dat een kind per dag achter de pc mag doorbrengen.

Spelletjes onzichtbaar
Programmacontrole is een standaardonderdeel van veel software voor ouderlijke controle, maar Microsoft breidt deze restricties ook uit naar zijn applicatiewinkel Windows Store, waar ouders spellen uit het zicht kunnen verbergen die niet geschikt zijn voor jongere leeftijden.

De nieuwe krachtige ouderlijke controle wordt een vast onderdeel van Windows 8, waarvan de laatste testversie volgende maand wordt verwacht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business