Nieuws

Blokkeer software en sites voor je kroost

Monitor pc- en internetgebruik

(Jonge) kinderen zonder enige vorm van toezicht of controle een pc laten gebruiken, is niet echt aangewezen. Ze botsen – vaak ook ongewild – op ongepaste inhoud, ze starten programma’s die je liever buiten hun bereik houdt of ze zitten urenlang aan het scherm gekluisterd. Met Verity kan je het wat en het hoe(lang) monitoren en beperken.

Vanuit een controlepaneel dat je uiteraard met een wachtwoord kan afschermen, leg je de verschillende opties vast. Dit controlepaneel is standaard bereikbaar via een webinterface (http://localhost:130).

[download_file]

In eerste instantie kan je voor een selectie van gebruikers instellen welke programma’s, P2P-tools en websites niet langer toegankelijk mogen zijn. Er is echter geen kant-en-klare en automatisch geüpdatete lijst met verboden sites; je dient dus zelf de adressen of sleutelwoorden in te vullen van sites die je wil blokkeren.

Verder kan je ook tijdslimieten vastleggen, waarbij je voor elke dag zowel kan aangeven wat de maximaal toegestane tijdsduur is als het begin- en eindtijdstip waarbinnen er op de pc mag gewerkt worden. Zo zou je bijvoorbeeld op maandagen maximaal 2 uur kunnen toelaten, tussen 17.00 en 20.30 uur. Het is ook mogelijk uitzonderingen voor specifieke programma’s en websites te voorzien – die blijven dan bereikbaar ongeacht de ingestelde tijdslimieten.

Verity houdt tevens uitgebreide logs bij, afhankelijk van je eigen instellingen. Je krijgt bijvoorbeeld te zien wanneer welke gebruiker met bepaalde programma’s heeft gewerkt, je kan het chatverkeer monitoren en de tool houdt zelfs screenshots bij. Als je dat zo instelt, ontvang je dagelijks ook een rapport via e-mail.

Standaard laat Verity een (aanpasbare) boodschap zien die de gebruiker attendeert op de installatie van het programma en wordt ook het Windows Taakbeheer uitgeschakeld om te vermijden dat een gebruiker de Verity-service op non-actief zet.

Wel even opletten bij de (overigens opvallend snelle) installatie van Verity: de tool stelt je namelijk voor ook een aantal “related programs and extras” mee te installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business