Nieuws

VLC Media Player miljard keer gedownload

Volgens Videolan, maker van VLC Media Player, is zijn video/audio afspeelprogramma meer dan een miljard keer gedownload. Een mijlpaal voor de gratis open-source mediaspeler.

Onder die 1 miljard downloads zitten niet de versies die met de verschillende Linux-versies worden meegeleverd. Versie twee van de mediaspeler (incl. versie 2.0.1) werd zo’n 75 miljoen keer gedownload. Versie 1.1.11 is met 181 miljoen downloads nog steeds het populairst. Het betreft hier dan de Windows-versie.

Het grote voordeel van VLC Media Player is dat het zelf al beschikt over de vereiste codecs om video af te spelen. Zo komt het zelden voor dat VLC geen raad weet met een bepaald videoformaat op internet.

Verder heeft het ook geavanceerde functies waarbij het is in te zetten als video-streaming dienst en was het de eerste open source mediaspeler waarmee ook versleutelde dvd’s afgespeeld konden worden op OS X en Linux.

Dat is vooral ook handig voor Windows 8, omdat Microsoft liet onlangs nog weten dat Windows 8 geen ondersteuning meer biedt voor het afspelen van dvd’s. Blu-rays worden nog niet volledig ondersteund maar met versie 2.0 heeft VLC daar wel de eerste experimentele stappen mee gezet.

Versleutelde blu-rays zullen niet ondersteund worden door licentietechnische redenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business