Nieuws

Windows 8 beter met meerdere schermen

Microsoft verbetert de ondersteuning voor meerdere monitoren in de Release Preview van Windows 8. Die wordt begin volgende maand vrijgegeven.

Wie de Developer of Consumer Preview van Windows 8 gebruikt in combinatie met meerdere computerschermen zal waarschijnlijk wel eens gevloekt hebben. Je kunt namelijk maar op één scherm het start-menu of de startbalk oproepen,  wat onhandig is omdat de activatie in de hoeken zit en de muis snel van het ene naar het andere scherm springt. Dat is nu aangepakt.

[related_article id=”161452″]

Bij de nieuwe preview van Windows 8 is het mogelijk op élk scherm de Metro-interface op te roepen, net als de charms-balk. Ook kun je Metro-apps van het ene naar het andere scherm slepen. Of je op beide schermen gelijktijdig een verschillende Metro-app kunt weergeven, is nog onduidelijk. Microsoft kondigde de verbeteringen aan op zijn Windows Team-blog maar het artikel werd om onbekende redenenen weer verwijderd.

Om het oproepen van een menu te vergemakkelijken (dit doe je door je muis tegen de rechter bovenhoek of linker onderhoek te houden), heeft Microsoft een soort veiligheidszone van zes pixels ingebouwd waarin je muiswijzer gevangen wordt. Die voorkomt het snelle verspringen van het ene naar het andere scherm.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business