Nieuws

Facebook maakt zijn debuut op de beurs

Facebook trekt vandaag naar de beurs. Bij de introductie kost één aandeel 38 dollar. De waarde van de sociale netwerksite wordt nu op 104 miljard dollar geschat.

Facebook heeft hiermee alle Amerikaanse records verbroken. Nog nooit heeft een Amerikaans bedrijf zo"n hoge waardering gekregen bij een beursintroductie.

Facebook haalt meer op dan Google
De beursgang levert Facebook 16 miljard dollar op, het hoogste bedrag ooit voor een internetbedrijf. Hiermee wordt recordhouder Google van de troon gestoten. Toen Google in 2004 zijn beursintrede maakte, hield het bijna 2 miljard dollar aan de aandelenuitgifte over. Momenteel is Google zo’n 200 miljard dollar waard.

De oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, behoudt zelf 57 procent van de aandelen van Facebook. Zuckerberg zal wel serieus geld moeten gaan verdienen om de aandeelhouders tevreden te houden.

De sociale netwerksite zoekt al enige tijd naar nieuwe inkomstenbronnen. Zo lanceerde het vorige week een eigen applicatiewinkel, krijgen gebruikers advertenties te zien op basis van het Facebookgedrag van hun vrienden en kun je in Nieuw-Zeeland de reikwijdte van een Facebook-post verhogen tegen betaling.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business