Google op het matje bij Europa

Franse privacyautoriteiten gaan praten met Google. Het gesprek past in een Europees onderzoek naar het privacybeleid van de informatiegigant.

Beide partijen ontmoeten elkaar op 23 mei. De reden is dat de Franse Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés (CNIL) “niet helemaal tevreden” is met de antwoorden die Google hen heeft gegeven. Aldus hoofd van die commissie Isabelle Falque-Pierrotin tegenover Reuters.

De Europese Unie heeft CNIL in maart gevraagd om de privacy-impact van Google’s vernieuwd privacybeleid te onderzoeken. Door dat nieuwe beleid mag Google gegevens van individuele gebruikers over al zijn diensten combineren en met die informatie kan het preciezere advertenties aanbieden.

[related_article id=”158578″]

“We willen ontrafelen hoe specifieke persoonlijke gegevens worden gebruikt voor individuele diensten en onderzoeken wat het voordeel voor de consument echt is,” zegt de CNIL-topvrouw aan Reuters.

Aanvankelijk had de Franse privacyregulator er sterke twijfels bij of het bedrijf de verzamelde gegevens eerlijk en wettelijk verwerkte. Tegelijk is het bezorgd dat Google enkele artikels van de Europese richtlijn rond databescherming niet volgt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business