De spraakassistent S Voice, die Samsung met zijn Galaxy S III meelevert, is gelekt en blijkt ook op andere Androidsmartphones te werken. Samsungs Galaxy S III ligt nog niet in de winkels maar er zijn wel al testexemplaren in omloop. Eerder lekte een ontwikkelaar het installatiebestand van de meegeleverde nieuwsapp Flipboard en nu is dat […]

De spraakassistent S Voice, die Samsung met zijn Galaxy S III meelevert, is gelekt en blijkt ook op andere Androidsmartphones te werken.

Samsungs Galaxy S III ligt nog niet in de winkels maar er zijn wel al testexemplaren in omloop. Eerder lekte een ontwikkelaar het installatiebestand van de meegeleverde nieuwsapp Flipboard en nu is dat het geval met de stembesturingsapp S Voice. 

Samsung grijpt in
Uit ervaringen van XDA-leden bleek dat S Voice ook op andere high-end Androidsmartphones, zoals de One X van HTC en Samsungs eigen Galaxy Nexus, werkt. Samsung heeft inmiddels wel de toegang tot de S Voice-servers voor andere telefoons dan de S III geblokkeerd.

[related_article id=”161563″]

Met S Voice kun je met je stem allerlei instructies geven aan je telefoon. Zo kun je bijvoorbeeld weersvoorspellingen opvragen, afspraken in je agenda inplannen en je status op Twitter of Facebook updaten. Daarnaast kun je ook zoekopdrachten inspreken. De intelligente zoekmachine Wolfram Alpha geeft dan antwoord.