Nieuws

Leap Motion: bedien je computer met handgebaren

Een Amerikaans bedrijf werkt aan een goedkoop systeem voor Mac en Windows dat bewegingen tot een honderdste van een millimeter registreert.

Leap, zo noemt producent Leap Motion zijn gebarenherkenningssysteem, bestaat uit een USB-sensor die je op je bureau plaatst en gespecialiseerde software. Als je je handen boven de sensor houdt pikt Leap de meest subtiele bewegingen, tot 0,01 millimeter, op. Het systeem moet begin volgend jaar verkrijgbaar zijn voor Mac Os X en Windows en zal rond de 70 dollar kosten. Amerikanen kunnen de Leap nu al voorbestellen.

Navigeren, surfen, tekenen …
Door specifieke gebaren en bewegingen toe te wijzen aan commando’s kun je met de Leap navigeren in je besturingssysteem, surfen op het internet, spelletjes besturen, digitale documenten ondertekenen door met je wijsvinger je handtekening in het ijle te schrijven, inzoomen door een knijpgebaar te maken en nog veel meer.

[related_article id=”161452″]

De startup uit San Francisco gaf een indrukwekkende demonstratie aan onze collega’s van CNet. In bovenstaand demofilmpje kun je enkele mogelijkheden van Leap bewonderen. CNet gaat in een videoverslag op zijn website dieper in op de mogelijke toepassingen van Leap.

Appwinkel
Leap Motion zal, net als Microsoft voor de Kinect, een ontwikkelkit voor zijn platform uitbrengen zodat eender wie de functionaliteit in zijn software kan verwerken en nieuwe toepassingen kan bedenken. De makers dromen van een eigen applicatiewinkel waar je toepassingen voor Leap kan kopen. Appontwikkelaars zouden volgens CNet op een gratis exemplaar van de Leap mogen rekenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business