Hackers bestelen spelers Diablo III

Verschillende spelers van het langverwachte Diablo III troffen hun account leeggeroofd aan na een bezoekje van hackers.

Diablo III-spelers hebben het maar moeilijk, ten eerste moesten ze heel lang wachten op deel 3 in de reeks (10 jaar) en toen het spel eindelijk uitkwam, vlogen de foutmeldingen hen om de oren. Blizzard, ontwikkelaar van Diablo III, bood daar eerder al zijn excuses voor aan.

Problematische lancering
De connectieproblemen van Battle.net, het platform waarop het spel gespeeld wordt, leken snel weer opgelost hoewel zondag nog een aantal servers offline gingen gedurende een uur of vier. Eindelijk konden de spelers ongestoord gamen. Of niet? Het internet wordt nu weer overspoeld door klachten over gehackte Diablo 3-accounts. Veel accounts zouden zijn gehackt en daardoor worden items en goud gestolen van de spelers.

Reactie Blizzard
Blizzard reageert tegenover Forbes dat hacks niet uitzonderlijk zijn. World of Warcraft, een ander spel van Blizzard, heeft last van hetzelfde euvel. Wanneer er een nieuwe uitbreiding komt voor World of Warcraft is er ook een stijging in het aantal gehackte accounts te constateren.

De ontwikkelaar biedt de Diablo III-spelers bescherming aan in de vorm van de Battle.net Authenticator, Battle.net Mobile Authenticator (een gratis app voor iPhone en Android) en de nieuwe Battle.net SMS Protect. Met die laatste dienst kunnen spelers via sms onder meer hun Battle.net-account ontgrendelen en hun wachtwoord resetten. Maar zelfs met deze beveiligingsmaatregelen ben je niet veilig voor de hackers, blijkt uit getuigenissen van spelers op het Battle.net-forum.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business