Nieuws

Xbox 360 wordt verboden in de VS?

Het wordt hoogtijd dat Microsoft de next-gen Xbox aankondigt want de 360 kan weleens dit jaar verboden worden in de Verenigde Staten! De International Trade Commission (ITC) geeft dat advies nadat ze concludeerden dat de Xbox 360 een paar patenten van Motorola heeft ‘geleend’. Uiteindelijk moet president Obama zijn handtekening onder het verbod zetten, dus er is nog hoop!

De rechtszaak tussen Microsoft en Motorola woedt al een tijdje voort. De telefoonfabrikant beweert dat de Xbox 360 vijf patenten van hen onrechtmatig gebruikt. Het gaat volgens Kotaku om de 4GB en 250GB modellen. De oudere modellen vallen hierbuiten. Rechter David Shaw staat vierkant achter Motorola’s zaak en stuurt het advies door dat er geen 360’s meer de US in mogen worden geïmporteerd. De spulletjes komen tenslotte uit China. Ook moeten alle Amerikaanse winkels onmiddellijk de consoles uit de schappen halen en krijgt Motorola 7 procent van de waarde van elke nog op voorraad zijnde Xbox 360. Je krijgt bijna medelijden met Bill Gates!

Microsoft roept als tegenargument dat niemand (behalve Motorola) zit te wachten op een Xbox 360-verbod. Shaw had daar volgens het rechtbankverslag geen boodschap aan. Lees maar mee:

[related_article id=”161452″]

“Shaw rejected that argument, finding that the public interest in enforcing intellectual property rights outweighs any potential economic impact on video game consol buyers.”

Dit is echter alleen een advies, er worden nog geen stappen ondernomen. Eerst moet de International Trade Commission het plan goedkeuren. Vervolgens wordt het naar het Witte Huis gestuurd waar president Barack Obama zestig dagen de tijd heeft om een beslissing te nemen.

Toevallig is Obama druk bezig met zijn herverkiezing en heeft hij vooral steun nodig onder jongvolwassenen. Iemand een idee wat hij kan doen om hun stemmen te winnen? Iemand?

businessmicrosoftnieuwsoctrooipatentxboxxbox360

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen