Nieuws

RIM ontslaat wederom 2000 man

Ooit het lievelingetje van de smartphone-industrie, is Research In Motion inmiddels een gevallen engel. Een nieuwe ontslagronde dreigt.

Volgens de Canadese krant The Globe and Mail zou Research In Motion wereldwijd wel eens 2000 banen op de tocht kunnen gaan zetten. Op dit moment telt de fabrikant 16.500 medewerkers.

De reductie van 12 procent geeft aan dat het niet al te best gaat met de fabrikant. Volgens een voormalige topman, die anoniem wil blijven, is RIM al tijdenlang stilletjes bezig mensen te ontslaan. Drie jaar geleden telde de fabrikant nog 20.000 man op de werkvloer. De nieuwe ontslagronde zou op 1 juni ingaan, een dag voor het bekendmaken van de kwartaalresultaten.

Een deel van de medewerkers krijgt vervroegd pensioen of wordt uitgekocht, een ander deel zal ontslagen worden. De sanering zou $1 miljard kunnen opleveren, al wordt gevreesd dat dit een kortetermijnoplossing is. Het marktaandeel van RIM is gedaald naar 7 procent wereldwijd en 4 procent in Amerika.

Uittocht ook op topniveau
Afgelopen zondag werd ook bekend dat Karima Bawa, hoofd legale zaken bij RIM, haar ontslag heeft ingediend. Bawa was verantwoordelijk voor alle patentzaken van de afgelopen jaren en speelde een belangrijke rol bij grote commerciële transacties.

Bawa volgt daarmee een steeds langer wordende lijst van topmensen die de smartphonemaker verlaten, waaronder ex-directeur Jim Balsillie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business