Nieuws

Een beltoon voor je iPhone maken met GarageBand

Als je een Mac met GarageBand bezit is een beltoon voor je iPhone maken een kwestie van enkele muisklikken.

Wat je nodig hebt is een Mac met GarageBand 4.1.1 of hoger en een recente versie van iTunes. Je iPhone moet op iOS 5 draaien. In GarageBand kies je als nieuw project voor ‘iPhone Ringtone’ en vervolgens ‘Choose’. Geef je project nu een naam en selecteer ‘Create’.

In het venster dat nu verschijnt moet je enkele dingen aanpassen. Klik op het muzieknoot-icoontje onderaan je scherm en kies in de blauwe display voor ‘Time’. Rechts van de display activeer je ‘Cycle Region’ door op het icoontje met de dubbele pijl te klikken en met het icoontje uiterst rechts onderaan het venster open je vervolgens de Media Browser.

[related_article id=”161563″]

Nu zou je bovenaan het venster een gele balk moeten zien. Dat is je Cycle Region. Rechts selecteer je in het dropdown-menu iTunes, waarna je je hele muziekbibliotheek te zien krijgt. Zoek in de lijst het liedje waarvan je een beltoon wil maken en sleep het naar het veld onder de gele balk.

Door het nummer naar links of rechts te slepen kun je het beginpunt van je beltoon aanpassen. Ook kun je de lengte van je beltoon aanpassen tot maximaal 40 seconden. Standaard duurt een beltoon die je met GarageBand maakt 20 seconden.

Beluister je fragment nu voor met het bedieningspaneel onderaan je scherm of met de spatiebalk. Als je tevreden bent over het resultaat kies je in het menu ‘Share’ bovenaan je scherm voor de tweede optie: Send Ringtone to iTunes.

Als GarageBand klaar is vind je je zelfgemaakte beltoon terug in de categorie Beltonen van iTunes. Nog even synchroniseren en je kunt op je iPhone je nieuwe beltoon selecteren. Beltonen die je op deze manier aanmaakt kun je bovendien ook gebruiken voor e-mails, sms’jes, en andere inkomende berichten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business