Officiëel blijven de lippen op elkaar, maar volgens De Tijd gaat Telenet door met het overnamespel rond Base. De zakenkrant schrijft op basis van eigen bronnen dat het kabelbedrijf Lazard en Goldman Sachs heeft gemandateerd om haar te begeleiden in het overnameproces. Die eerste zou een van de actiefste adviseurs zijn voor fusies en overnames […]


Officiëel blijven de lippen op elkaar, maar volgens De Tijd gaat Telenet door met het overnamespel rond Base.

De zakenkrant schrijft op basis van eigen bronnen dat het kabelbedrijf Lazard en Goldman Sachs heeft gemandateerd om haar te begeleiden in het overnameproces. Die eerste zou een van de actiefste adviseurs zijn voor fusies en overnames in de telecomsector.

Maar de hele overname zit nog in een vroeg stadium. Volgens De Tijd krijgen potentiële kopers pas in juni het document met informatie over de activa die wordt verkocht.


[related_article id=”158455″]

Officiëel is er voorlopig niets aan de hand. KPN liet eerder dit jaar weten dat het de strategische mogelijkheden rond zijn Belgische afdeling bekijkt, waarmee het hint op een verkoop.

Telenet zelf reageert niet op de geruchten. “Er is nog geen formeel verkoopsproces” klinkt het vandaag in De Tijd. Een reactie die het bedrijf vorige week ook al gaf aan onze redactie.

Vlaamse + Waalse kabel
De Tijd suggereert dat als Telenet via een private equityspeler op Base biedt, waarschijnlijk ook Voo, de Waalse tegenhanger van Telenet, zal meedingen.

Dat klinkt zeer logisch. Telenet is niet aanwezig in Wallonië, Voo niet in Vlaanderen en beiden hebben geen mobiel netwerk. Base is daarentegen bijna uitsluitend actief op de mobiele markt, maar wel met een nationale dekking. Een huwelijk, of beter gezegd een trio, biedt daarom mogelijkheden voor alle partijen.

Mobistar
Al is er dan wel de vraag wat er gebeurt met de samenwerking tussen Telenet en Mobistar. Die werd pas voor vijf jaar verlengd. Tegelijk kan je je afvragen in welke mate de virtuele operatoren op het netwerk van Base, zoals Jim Mobile en Mobile Vikings nog welkom zullen zijn na een eventuele overname.