Nieuws

Microsoft geeft laatste bèta Windows 8 vrij

Microsoft heeft de Release Preview van Windows 8 vrijgegeven. Dat is de allerlaatste publieke testversie voor het besturingssysteem in de winkel ligt.

De zogenaamde Release Preview van Windows 8 zou eigenlijk pas maandag 4 juni beschikbaar komen, maar Microsoft heeft de software vervroegd online geplaatst. Gisteren plaatste de softwaregigant al kort een blogpost online waarin de lancering werd aangekondigd. 

De Release Preview van Windows 8 is op twee manieren te downloaden: via een wizard van 51 MB die eerst controleert of je computer aan de juiste systeemeisen voldoet, of op de reguliere manier in de vorm van een ISO-bestand. Dat laatste bestand kan dan direct op een dvd worden gebrand en de installatie van Windows 8 worden uitgevoerd. Microsoft biedt hiervoor op de website de nodige tools aan.

Nieuwigheden
Microsoft heeft een aantal aanpassingen doorgevoerd in de Release Preview, zoals betere aansluiting van apps op de Metro-interface. Daarnaast is een aantal applicaties voorzien van een nieuwe interface. Ook ondersteunt Windows 8 voortaan multitouch-commands op laptops met een geschikt touchpad. De Metro-versie van Internet Explorer 10 ondersteunt net als de desktopversie Flash-content.

Hoewel de downloadsite voor Windows 8 ook in het Nederlands beschikbaar is, wordt de Release Preview helaas nog niet in deze taal aangeboden. Ook is er ook nog geen ARM-versie van Windows 8 beschikbaar. Wel is het besturingssysteem wederom in een 32-bits en 64-bits versie te downloaden.

betaconsumer previewdeveloper previewmetronieuwsrcrelease candidaterelease previewsoftwarewindows 8

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN