RIM mag BBM blijven gebruiken

Eindelijk weer goed nieuws voor Blackberrymaker RIM. Het mag de naam BBM blijven gebruiken voor zijn berichtendienst.

De smartphonemaker ligt in de clinch met BBM Canada. Die laatste bezit al lang de merknaam BBM. Maar de Canadese rechter heeft nu beslist dat Research In Motion vrij is om het acroniem voor zijn BlackBerry Messenger software te gebruiken.

BBM Canada specialiseert zich in het meten van mediabereik en bezit de naam al meer dan vijftig jaar. In 1960 veranderde het zijn naam van Bureau of Broadcast Measurement naar BBM Canada.

In 2010 vroeg het RIM formeel om te stoppen met het gebruik van het drieletterwoord. RIM zou daar niet op gereageerd hebben waardoor het tot een rechtszaak kwam.

Andere sector
Maar de rechter ziet geen schending van het handelsmerk. Dit omdat beide bedrijven in verschillende sectoren aanwezig zijn.

“We zijn blij dat de Federale rechtbank va Canada aan de kant van RIM staat en bevestigt dat RIM’s gebruik van BBM geen handelsmerken van BBM Canada schendt.” Aldus de smarpthonemaker in een verklaring.

Het nieuws is een opsteker voor het felgeplaagde RIM. Los van dalende verkoopscijfers verloor het bedrijf in december nog een zaak over de merknaam BBX, nu omgedoopt tot BlackBerry 10.

Tegelijk raakte bekend dat tien geplande toestellen pas eind 2012 in plaats van begin dit jaar zouden verschijnen wegens chipsetproblemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business