Nieuws

Tekenen met de vrije hand

Smoothdraw 3.2.11.0

Je wil je creatief uitleven met potlood of kwast, maar je ziet er tegenop om schildersdoek of tekenset boven te halen? Smoothdraw toont hoe het (haast) net zo goed op computer kan. Een tablet(pc) werkt natuurlijk het vlotst, maar ook met de muis zet je fraaie resultaten neer.

Het programma is een verademing in vergelijking met vele andere soortgelijke tools. De interface nodigt meteen uit om aan de slag te gaan. Bovenaan zie je zo’n 26 verschillende ‘tekenmaterialen’ opgelijnd: kwasten, gommen en retoucheerfuncties.  Van uit het linkerpaneel kan je het geselecteerde materiaal vervolgens nog aanpassen, waaronder de kwastgrootte en de ‘ink flow’.
Van hieruit pas je ook snel de voorgrondkleur en de tabletdruk aan, en beheer je de lagen van je schilderij of tekening. Tekst toevoegen kan ook en Smootdraw voorziet verder in een reeks effecten,  zoals vervagen en verscherpen en het optimaliseren van helderheid, contract en kleurwerking.

[download_file]

Standaard slaat het programma je tekeningen in een eigen formaat op (sddoc), maar een exportfunctie laat ook andere formaten toe, waaronder jpg, png, gif, tif en bmp.

Kortom, Smoothdraw is een prima tool voor wie tekeningen en schilderijen met de vrije hand wil maken en weinig behoefte heeft aan allerlei geavanceerde functies. Het programma werkt onder Windows XP en hoger maar vereist wel de installatie van .NET Framework 2.0.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business