Nieuws

‘iOS 6 brengt Siri naar iPad’

Volgens 9to5Mac zou de iPad bij de introductie van iOS 6 ondersteuning voor Apples spraakassistent Siri krijgen.

Daarbij zouden alle functies van Siri op de iPhone 4S naar de iPad komen, buiten de stemcommando’s om te telefoneren uiteraard. Wanneer Apple Siri voor de iPad gaat aankondingen, weten de bronnen van 9to5Mac niet zeker. Mogelijk gebeurt dat volgende week al tijdens Apples jaarlijkse WWDC-conferentie maar misschien moeten we wachten tot dit najaar.

Exclusief voor New iPad
Ook over welke generatie(s) van de iPad Siri-ondersteuning krijg(t)(en) heerst nog onduidelijkheid. Apple zou zijn spraakassistent succesvol getest hebben op de iPad 2 en de nieuwe iPad maar verwacht wordt dat Siri exclusief naar het meest recente model komt. Dit om de dienst niet te erg te belasten.

[related_article id=”158256″]

Speculaties over een slechte verstaanbaarheid bij Siri op de iPad, door de grotere afstand tussen mond en microfoon, worden door de bronnen van 9to5Mac van tafel geveegd. De dicteerfunctie van de nieuwe iPad met iOS 5.1 werkt immers probleemloos, redeneren ze.

iOS 6
Naast Siri voor de iPad zal iOS 6 volgens 9to5Mac niet langer met Google Maps komen. In de plaats heeft Apple een eigen kaartendienst ontwikkeld. Andere gefluisterde nieuwigheden in iOS 6 zijn een grondige face-lift voor de App Store, en een hoop functies die van OS X Mountain Lion komen overgewaaid, waaronder een ‘niet storen’-knop.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business