Het internet stapt over op IPv6

Het internet staat voor een van zijn grootste updates in zijn bestaan. Na een test van 24 uur vorig jaar wordt woensdag de start gegeven voor IPv6.

IPv6 is de opvolger van IPv4, het internetprotocol dat we vandaag gebruiken. Dat protocol verzorgt de IP-adressen, de unieke cijfers waarmee een toestel op een netwerk kan communiceren.

Vorig jaar bleef het bij een algemene test waarbij internetspelers eventuele problemen konden verhelpen. Morgen, woensdag 6 juni, is het opnieuw IPv6-dag. Ook dan zullen grote spelers als Facebook, Microsoft, Yahoo en Cisco het nieuwe protocol testen. De test is wereldwijd. Volgens netwerkmonitor Arbor Networks doen er wereldwijd 1.500 websites en internetproviders mee.

Het grote verschil met vorig jaar is dat verschillende deelnemers aan die test hun netwerk en sites nadien beschikbaar houden voor IPV6-bezoekers. Dat moet de grote overstap op gang trekken.

Slechts een zeer kleine minderheid kan door de overstap problemen ondervinden. Maar voor doorsnee gebruikers verandert er in principe niets.

Deze namiddag verzamelen we op ZDNet de belangrijkste vragen en antwoorden over IPv6. Wat is het, waarom komt het en hoe groot is de kans dat het misloopt bij jou? Dat laatste kan je alvast zelf achterhalen door je IPv6-mogelijkheden te testen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business