Nieuws

België uitgesloten van opname videochat Google+

Google+ Hangouts on Air, waarmee gebruikers een groepsvideochat naar YouTube kunnen opnemen, is uitgerold naar de hele wereld, behalve België en Duitsland. 

Google presenteerde de nieuwe functie al begin mei, maar niet alle landen hadden toen nog toegang tot de handige functie. Medewerker Matthew Leske maakte maandag via het sociaal netwerk bekend dat “100 procent van de gebruikers in meer dan 220 landen en territoria” nu toegang krijgen tot Hangouts on Air.

Lokale regelgeving
België en Duitsland zitten echter niet bij de landen die de opnamemogelijkheid kunnen gebruiken. Vice-president productontwikkeling van Google+ Bradley Horowitz zegt er dit over op zijn profiel:

[related_article id=”158901″]

“Zoals commentaren hebben uitgewezen, zijn er helaas nog steeds gebruikers in landen waar regelgeving de lancering van deze functionaliteit heeft gecompliceerd. We balen er net zo van als jullie en werken aan een oplossing. Excuses.”

De groepschat is tot nu toe een van de aantrekkelijkste mogelijkheden van Googles sociale netwerk, maar omdat het aantal deelnemers beperkt is, was je verplicht om op het bewuste tijdstip aanwezig te zijn om iets mee te maken van het gesprek. Nu je een Hangout automatisch via YouTube kunt laten opnemen, wordt het een stuk eenvoudiger om een leuke sessie later terug te bekijken.

Google+ Hangouts zijn een populair middel voor beroemdheden en politici, zoals Nelson Mandela en president Obama om via het internet hun boodschap te verspreiden.

We wachten op een reactie van Google waarom België Hangouts on Air nog altijd moet missen. In de tussentijd kun je deze Storify-post teruglezen van PC Magazine-hoofdredacteur Bart Stoffels over de soms moeizame verhouding tussen Google en België.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business