Nieuws

Google koopt mobiel kantoorpakket QuickOffice

Vlak voor de lancering van Windows 8 koopt Google het mobiele kantoorpakket QuickOffice. Een tactische zet nu Microsoft Office gaat uitbreiden naar mobiel.

De zoekmachine koopt QuickOffice voor een nog onbekend bedrag. De mobiele app, die te vinden is op een groot aantal mobiele platforms, is al ruim 350 miljoen keer gedownload en is zodoende een van de populairste mobiele kantoorsuites van het moment.

Google maakt op zijn officiële blog weinig woorden vuil aan de deal. “QuickOffice heeft aantoonbare ervaring met het mogelijk maken van naadloze interoperabiliteit met populaire bestandsformaten en we zullen er aan werken om zijn krachtige technologie naar onze Apps-productsuite te brengen”, verklaart directeur Alan Warren.

[related_article id=”158901″]

Solide aankoop
Omdat QuickOffice voor veel mensen, ook in de zakelijke wereld, de de facto standaard is om Office-documenten te openen op hun mobiele toestel, kan Google een solide offline functionaliteit toevoegen op Android voor zijn bestaande online kantoorsuite.

De timing van de aankoop is niet toevallig, zo vlak voor de aanstaande lancering van Windows 8. Hoewel Microsoft nog weinig officieel bekend heeft gemaakt, is het al duidelijk dat verregaande integratie van Office een grote rol gaat spelen in dit besturingssysteem. Dit zou Windows 8-tablets een aanzienlijk voordeel geven in de zakelijke wereld.. Geruchten over een iPad- en Android-versie van de populaire kantoorsuite zijn bovendien hardnekkig

In een recent rapport van Morgan Stanley concludeert een onderzoeker dat “een kwart van de ondervraagde gebruikers verwacht een Windows 8-tablet te kopen en dat Office een doorslaggevende functie is, vooral voor mensen die overwegen voor het eerst een tablet te kopen.”

Het bedrijf denkt dan ook dat Microsoft OEM-versies van Windows 8 gebundeld met Office zal aanbieden. De eerste publieke bètaversie van Office 15, de werknaam van de nieuwste versie, wordt ergens deze maand verwacht.
 

Androidappsgooglekantoorsuitemobielnieuwsofficeoffice 15offlineovernamequickofficesmartphonetabletwindows 8zakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN