Met zijn nieuwe lijn Windows 8-tablets en computers wil Acer de concurrentie aangaan met Apple in Noord-Amerika. Acer, dat nu toch vooral bekend staat als een fabrikant van budget-pc’s, presenteerde op de Taiwanese Computex-beurs een hele rits Windows 8 toestellen: twee all-in-one pc’s, een paar ultrabooks en evenzoveel tablets. Uit een artikel van Digitimes blijkt […]

Met zijn nieuwe lijn Windows 8-tablets en computers wil Acer de concurrentie aangaan met Apple in Noord-Amerika.

Acer, dat nu toch vooral bekend staat als een fabrikant van budget-pc’s, presenteerde op de Taiwanese Computex-beurs een hele rits Windows 8 toestellen: twee all-in-one pc’s, een paar ultrabooks en evenzoveel tablets.

Uit een artikel van Digitimes blijkt dat Acer-directeur JT Wang denkt dat succes op het Noord-Amerikaanse continent een doorslaggevend rol zal spelen in het succes van de nieuwe lijn. Wang zegt dat de Windows 8-producten meer geschikt zijn voor “ontwikkelde economieën” waar de “koopkracht sterk is.”

 

“Windows 8 moet net zo succesvol zijn als Apple in het high-end gedeelte van de pc-markt” zei Wang.
Apple zal naar verwachting zijn MacBook-lijn binnenkort uitbreiden met een 15-inch model dat veel weg heeft van de huidige MacBook Air. Bovendien zal Acer ook te maken krijgen met een groot aantal concurrerende pc-fabrikanten als Asus, Toshiba, HP en Dell, die eveneens een uitgebreide lijn Windows 8-gadgets zal voorstellen.