Google Street View voor doe-het-zelvers

Een Duits bedrijf brengt een doe-het-zelf-pakket op de markt waarmee je 360-graden foto"s kunt schieten à la Google Street View.

Is de Street View-wagen niet in jouw straat geweest? Of heb je je huis mooi opgeknapt net nadat Google langs kwam? Nu kun je je eigen plaatjes schieten met de doe-het-zelf Street View Camera System. Het resultaat kan op je website worden gezet waarbij je op dezelfde manier kunt navigeren als met Google Street View.

Elke twee seconden 28 megapixels
Het pakket werd ontwikkeld door het Duitse bedrijf Streetview Technology en bevat een camera, bevestigingsmateriaal om je camera op de auto te monteren, een rugzak om lopend en fietsend 360-graden foto’s te schieten en software. De camera schiet 28 megapixel foto’s om de twee seconden en heeft een GPS-ontvanger en oriëntatiesensor aan boord.

[related_article id=”158578″]

Wie op pad gaat met de kit zou 6 uur lang met een batterijlading rond komen. De door de software bewerkte foto’s kunnen vervolgens via Google’s Street View API worden toegevoegd aan je website, waardoor je net als in Google’s Street View door de straten kunt navigeren.

Prijs
Het systeem is niet bedoeld voor de doorsnee consument. Dat blijkt ook wel uit het feit dat de prijs alleen opgevraagd kan worden via een formulier. Als je weet dat de camera alleen al zo"n 15.000 euro kost dan begrijp je dat de kit eigenlijk bedoeld is voor bedrijven, makelaars bijvoorbeeld. Onderstaande beelden zijn te voet gemaakt met de meegeleverde rugzak.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business