Nieuws

Gratis ‘Office voor tablets’ komt naar Nederland

CloudOn brengt zijn gratis Office-app voor iOS en Android uit in de Benelux, met Dropbox-ondersteuning, PDF-lezer en bewerking van Word/Excel/PowerPoint-documenten.

Toen CloudOn afgelopen januari zijn Office-app in de VS naar de iPad bracht, was de gratis applicatie al snel een hit bij de gebruikers van de Apple-tablet. Voor het eerst konden gebruikers rechtstreeks op het touchscreen Office-en PDF-documenten openen, aanmaken, bewerken en delen en kregen daarnaast de geavanceerde functionaliteit die je normaal alleen kunt krijgen in de desktopsuite.

Om dit proces mogelijk te maken gebruikt CloudOn virtualisatie, waarbij het rekenwerk op zijn servers plaatsvindt, terwijl een tablet alleen als ontvanger dienst doet. Daardoor kun je Excel-formules invoegen, wijzigingen bijhouden in Word en volledige PowerPoint-presentaties weergeven. Dankzij een universele bestandsviewer is het daarnaast mogelijk om onder meer Photoshop-bestanden op een tablet te bekijken, maar is het ook mogelijk om PDF-formulieren in te vullen.

[related_article id=”158662″]

Omdat de appbouwer ondersteuning aanbiedt voor Dropbox, Box.net en sinds kort ook Google Drive slaat CloudOn mogelijk gevoelige documenten niet op bij zijn eigen servers. Sinds kort heeft CloudOn daarnaast ook een Android-versie in huis, waardoor het zijn doelgroep flink heeft uitgebreid.

Zieltjes winnen
Voordat Microsoft op de proppen komt met eigen tabletapps voor Office probeert CloudOn zoveel mogelijk zieltjes te winnen voor deze mobiele apps. Het breidt daarom de ondersteuning uit naar veertien nieuwe landen, waaronder dus Nederland.

We hebben de nieuwe versie van CloudOn inmiddels al op een iPad staan en je kunt later een uitgebreide recensie verwachten op ZDNet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business