Nieuws

Microsoft: 600 miljoen Windows 7 licenties verkocht

Microsoft maakt op Computex goede sier met 600 miljoen verkochte Windows 7-licenties en de verkopen lopen steeds sneller op.

Vice-president van OEM-verkopen Steven Guggenheimer maakte woensdag in Taiwan de nieuwe mijlpaal bekend tijdens een toespraak, waarna de softwaremaker het getal later officieel bevestigde.

Opvallend aan dit getal is dat de verkoop van Windows 7-licenties in het afgelopen jaar sterk is toegenomen. Microsoft maakte bekend dat in de eerste anderhalf jaar na lancering van het besturingssysteem 350 miljoen licenties zijn verkocht en het had slechts een jaar tijd nodig om dat aantal bijna te verdubbelen.

[related_article id=”161452″]

De rap naderende lancering van Windows 8 lijkt dus geen negatief effect te hebben op de verkoopscijfers en Windows 7 komt dichter en dichter bij het marktaandeel van het oude, vertrouwde Windows XP. Volgens marktbureau Net Applications heeft Windows 7 in april 2012 een marktaandeel bereikt van 39 procent, terwijl Windows XP daar met 46 procent nog nipt bovenuit steekt.

Het is moeilijk te voorspellen of Windows 8 zal aanslaan op de conservatieve zakelijke markt, maar de groeiende trend van Bring Your Own Device (BYOD) zal een belangrijke rol gaan spelen in de overstap naar het nieuwe Windows van meerdere schermen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business