Rim schrapt 16 GB PlayBook

De goedkoopste versie van de BlackBerry PlayBook verdwijnt uit de rekken. De modellen van 32 GB en 64 GB blijven bestaan.

Research In Motion (RIM) bevestigt de stopzetting aan onze collega’s van CNet. De tablet kon niet meteen doorbreken waardoor de prijs van het goedkoopste toestel na enkele maanden van 499 dollar naar 199 dollar zakte. Ook de modellen met meer opslagcapaciteit daalden toen in prijs.

De PlayBook is op zich geen slecht toestel. Zeker als je kijkt naar de capaciteiten en specificaties is het toestel waar voor zijn geld. Maar RIM gebruikt wel zijn eigen besturingssysteem en dus ook zijn eigen applicaties.

[related_article id=”152275″]

Dat zorgt voor minder apps wat het toestel minder populair maakt bij doorsnee consumenten. Mogelijk is dat de reden dat een van de modellen wordt geschrapt. Tegelijk is de tabletmarkt momenteel te belangrijk om volledig links te laten liggen.

De bedoeling is dat de PlayBook met 16 GB nog in de rekken blijft zo lang er voorraad is. Daarna zijn enkel de duurdere modellen nog beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business