Deze week: horrorweek voor LinkedIn

Naar goede gewoonte vatten we het belangrijkste nieuws van de week voor je samen. De wachtwoordendiefstal bij LinkedIn domineerde, maar er is ook prettig nieuws te melden.

Het was een horrorweek voor LinkedIn. Aanvankelijk raakte bekend dat de applicatie van het bedrijf ook je agenda kopiëert. Dat bleek klein bier met wat later bekendraakte: hackers hadden 6.458.020 (gecodeerde) wachtwoorden gestolen en online gezet.

Het nieuws zorgde voor lichte paniek onder gebruikers van het professionele netwerk. Gelukkig kon je al snel controleren of je wachtwoord was gestolen, al blijft het aan te raden om dit sowieso te wijzigen.

[related_article id=”158901″]

Op 6 juni was het opnieuw IPv6-dag. Wereldwijd worden netwerken voorbereid op de ‘update van het internet’. Die is nodig om er voor te zorgen dat de toenemende hoeveelheid internettoestellen op termijn ook online kunnen blijven. Hoe dat allemaal in elkaar zit leggen we in dit handige vraag- en antwoordstuk uit.

In nasleep van de Windows 8 Release Preview duiken er zowel meer beelden als nieuwe innovaties op. Zo is de kans kleiner dat nieuwe computers worden voorgeïnstalleerd met overbodige software.

Google ging deze week op koopjacht. Het neemt kantoorpakket QuickOffice en Chatclient Meebo over. Tegelijk krijgt Maps een nieuwe 3d-laag en is de kaartendienst voortaan offline beschikbaar op Android.

Het indrukwekkendste beeld van de week heeft op zich meer met natuur dan technologie te maken. Deze week kon je de laatste Venusovergang van de komende honderd jaar waarnemen. Dat was geen groot succes door de bewolking. Gelukkig heeft Nasa indrukwekkende HD-beelden vrijgegeven.

Het leukste verhaal is dan weer dat van kunstenaar Bart Jansen. Of beter gezegd dat van zijn kat Orville Wright. Het overreden beestje werd opgezet en omgebouwd tot een kleine helikopter. Misschien een beetje gruwelijk, maar vooral zeer grappig, leuk en toepasselijk voor een kat die vernoemd werd naar de eerste vliegtuigbouwer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business