Tagy verandert de icoontjes van apps, contactpersonen en instellingen op het homescreen van je Android-toestel in een zogenaamde tag cloud. Tegenwoordig zijn er al vele apps die je homescreen, of zelfs volledige systeem kunnen aanpassen qua uiterlijk. Zo kennen we launchers, die het mogelijk maken om bijna alle grafische eigenschappen van je smartphone of tablet […]

Tagy verandert de icoontjes van apps, contactpersonen en instellingen op het homescreen van je Android-toestel in een zogenaamde tag cloud.

Tegenwoordig zijn er al vele apps die je homescreen, of zelfs volledige systeem kunnen aanpassen qua uiterlijk. Zo kennen we launchers, die het mogelijk maken om bijna alle grafische eigenschappen van je smartphone of tablet aan te passen, maar ook apps die alleen je homescreen onder handen nemen. Tagy behoort tot de laatste categorie en stelt je in de gelegenheid om een tag cloud te gebruiken als snelkoppeling naar je apps.

Tag cloud
Een tag cloud is een groep woorden die vaak weergegeven wordt op websites om het mogelijk te maken snel te navigeren en belangrijke keywords snel terug te vinden. Vroeger was dit erg populair op websites, maar we zien dit ook steeds vaker op andere plaatsen terugkomen, zoals nu bijvoorbeeld op je smartphone. Tagy geeft je de mogelijkheid de tagcloud op je homescreen te zetten, zodat je geen echte icoontjes, maar woorden ziet.

[related_article id=”161563″]

Nadat je Tagy geïnstalleerd hebt, kun je via de optie ‘widget toevoegen’ het juiste formaat voor jouw tagcloud kiezen en deze op je bureaublad plaatsen. Vervolgens kom je direct in het instellingenmenu terecht waar je kunt kiezen welke apps je allemaal op je scherm wilt zien, heb je de mogelijkheid om de kleur van de tekst, maar ook de achtergrondkleur te kiezen. Als je de app een tijdje gebruikt hebt, zul je zien (mits de optie aan staat), dat vaak gebruikte koppelingen ook groter worden, precies zo als een tag cloud bedoeld is. Deze app beschikt over een gratis versie die je tien dagen kunt proberen om vervolgens te besluiten of je de app aanschaft.

Tagy voor Android is de eerste tien dagen gratis, daarna betaal je 0,79 euro