iOS 6: 200 nieuwe functies

Gelijk met nieuwe MacBook Pro-modellen stelde Apple vandaag de nieuwste versie van zijn mobiel besturingssysteem voor. iOS 6 bevat volgens Apple tweehonderd nieuwe functies voor de iPhone en iPad.

400 miljoen accounts
Naar goede gewoonte geeft Apple op zijn conferenties een aantal cijfers vrij over zijn producten. Zo leren we dat er momenteel dertig miljard apps zijn gedownload uit de App Store. Die applicatiewinkel telt momenteel 650.000 apps. In totaal zijn er 400 miljoen App Store accounts waarvan Apple ook de kredietkaartgegevens heeft.

Wat het besturingssysteem betreft krijgt spraakassistent Siri een update. iOS 6 krijgt meer personaliseerbare mogelijkheden, zoals een stoor-me-niet modus en de mogelijkheid om telefoongesprekken met een vooraf ingesteld bericht te beantwoorden. Tegelijk kan je bepaalde personen een VIP-status geven zodat hun e-mails verschijnen als een waarschuwing op je toestel.

[related_article id=”158256″]

Facetime
De videochatfunctie Facetime is niet langer enkel beschikbaar via wifi. Voortaan werkt de dienst ook via het 3G-netwerk van je operator.

Andere nieuwigheden zijn onder meer de offline leeslijst in Safari, een nieuwe foto-uploadfunctie vanuit de browser, de mogelijkheid om foto-albums via iCloud te delen met bevriende iOS-gebruikers en een applicatie die het bedrijf Passbook noemt. Hiermee kan je kaartjes, filmtickets en boarding passes overzichtelijk bewaren.

iOS 6 zal vanaf deze herfst beschikbaar zijn voor het grote publiek. Ontwikkelaars kunnen er vandaag al mee aan de slag. iOS 6 komt beschikbaar voor de iPhone 3GS en nieuwere modellen. Bij de iPad is de update mogelijk bij de iPad 2 en de nieuwe iPad die eerder dit jaar uitkwam. Van de iPod Touch wordt enkel de vierde generatie ondersteund.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business