Nieuws

Nederlandse hacker voor rechtbank VS

Een 21-jarige Nederlandse hacker staat in de Verenigde Staten terecht voor massale creditcardfraude.

De Nederlander verklaarde zichzelf maandag onschuldig voor de rechtbank in Seattle, waar hij wordt aangeklaagd van de diefstal van tenminste 44.000 creditcardgegevens. Benjamin S. werd in Roemenië gearresteerd, waar hij verbleef voor een korte vakantie met zijn vriendin. Het Oost-Europese land leverde de jonge hacker vervolgens uit op verzoek van de Verenigde Staten.

De Amerikaanse FBI kwam Benjamin S, alias Fortezza, op het spoor met de arrestatie van een 21-jarige Amerikaan die al eerder schuld bekende aan de fraude. Christopher S. plaatste malware bij tientallen bedrijven in Seattle en omstreken, waarna de Nederlandse hacker de gestolen creditcardgegevens verhandelde, zo luidt de aanklacht.

Volgens securityblogger Brain Krebs was ‘Fortezza’ een belangrijke figuur binnen de wereld van ‘carding forums’, toegewijde online handelsplaatsen waar gestolen creditcards worden verhandeld. Benjamin S. handelde niet alleen zelf in de financiële gegevens, maar specialiseerde zich ook in het stelen van credticardnummers van andere fora. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business