Nieuws

iPhone 4 en 3GS krijgen afgeslankte iOS 6

Hoewel iOS 6 dit najaar beschikbaar komt voor de iPhone 4 en de iPhone 3GS zijn sommige functies op deze toestellen niet mogelijk.

Een van de meest veelbelovende functies die Apple tijdens WWDC voor iOS 6 aankondigde is de mogelijkheid om te videobellen met de app Facetime over een 3G-verbinding. Momenteel is dat enkel mogelijk als je met een wifi-netwerk verbonden met.

Geen Facetime over 3G voor iPhone 4
De iPhone 4, die nochtans als eerste toestel ondersteuning voor Facetime kreeg, zal niet kunnen Facetimen over 3G en de iPhone 3GS bij gebrek aan een extra camera uiteraard ook niet. Enkel voor de toestellen met een A5 of A5X-processor (dat zijn de iPhone 4S, de iPad 2 en de nieuwe iPad) is die optie ingeschakeld in iOS 6.

[related_article id=”158256″]

Ook de Flyover- en turn-by-turn-navigatiefunctie uit de vernieuwde kaartenapp van Apple zijn voorbehoeden aan A5(X)-toestellen. De iPhone 3GS moet naast bovengenoemde functies ook nog de gedeelde fotomappen, VIP-tags in de e-mailapp en de offline lees-functie in Safari missen.

Siri enkel voor iPhone 4S en iPad 3
Apples spraakassistent Siri komt trouwens niet naar alle toestellen die iOS 6 ondersteunen maar enkel naar de nieuwe iPad. De microfoons in de oudere iPhones en iPads zouden niet voldoen volgens Apple.

3gappleappsfacetimeiosios 6ipadipad 2ipad 3iphone 3gsiphone 4iphone 4sipod touchitunesmobielnew ipadnieuwssoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN