Nieuws

Nokia: Nieuwe Lumia’s krijgen PureView-technologie

De volgende generatie Windows Phone-toestellen van Nokia krijgt de PureView-technologie die je in de gelijknamige Symbian-smartphone met 41 megapixels terugvindt.

Dat vertelde Chris Webber, hoofd van Nokia Amerika, in een interview met de nieuwssite HowardsForum. Nokia werkt momenteel samen met Microsoft om zijn PureView-technologie te ondersteunen in Windows Phone.

808 PureView 
Vorige maand lanceerden de Finnen de Symbian-smartphone 808 PureView. Dat is de opvolger van de N8 en meteen ook het eerste toestel met een PureView-camerasensor. Die telt maar liefst 41 megapixels. Dat betekent wel niet dat de toekomstige Lumia"s evenveel megapixels krijgen, laat de Belgische woordvoerder van Nokia aan onze redactie weten.

[related_article id=”161563″]

Wanneer de eerste PureView-Lumia’s in de winkel liggen, verklapte Webber niet. Op 20 juni houdt Microsoft wel een persevenement over de toekomst van Windows Phone dus misschien krijgen we dan meer details.

Update: Artikel aangepast. De oorspronkelijke kop luidde "Nokia: Nieuwe Lumia"s krijgen 41-megapixelcamera". Een woordvoerder van Nokia liet echter aan onze redactie weten dat Webber met "PureView" niet de camerasensor met 41 megapixels bedoelde, maar wel Nokia"s PureView-techniek die via oversampling ruis voorkomt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business