Nieuws

Nokia: Nieuwe Lumia’s krijgen PureView-technologie

De volgende generatie Windows Phone-toestellen van Nokia krijgt de PureView-technologie die je in de gelijknamige Symbian-smartphone met 41 megapixels terugvindt.

Dat vertelde Chris Webber, hoofd van Nokia Amerika, in een interview met de nieuwssite HowardsForum. Nokia werkt momenteel samen met Microsoft om zijn PureView-technologie te ondersteunen in Windows Phone.

808 PureView 
Vorige maand lanceerden de Finnen de Symbian-smartphone 808 PureView. Dat is de opvolger van de N8 en meteen ook het eerste toestel met een PureView-camerasensor. Die telt maar liefst 41 megapixels. Dat betekent wel niet dat de toekomstige Lumia"s evenveel megapixels krijgen, laat de Belgische woordvoerder van Nokia aan onze redactie weten.

[related_article id=”161563″]

Wanneer de eerste PureView-Lumia’s in de winkel liggen, verklapte Webber niet. Op 20 juni houdt Microsoft wel een persevenement over de toekomst van Windows Phone dus misschien krijgen we dan meer details.

Update: Artikel aangepast. De oorspronkelijke kop luidde "Nokia: Nieuwe Lumia"s krijgen 41-megapixelcamera". Een woordvoerder van Nokia liet echter aan onze redactie weten dat Webber met "PureView" niet de camerasensor met 41 megapixels bedoelde, maar wel Nokia"s PureView-techniek die via oversampling ruis voorkomt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business