Nieuws

’13-inchversie MacBook Pro Retina komt dit najaar’

Apple zou voor het eind van het jaar een 13-inchversie van zijn MacBook Pro met Retinascherm op de markt brengen.

Dat heeft AppleInsider vernomen van KGI-analist Ming-Chi Kuo. Hij verwacht dat Apple de massaproductie van de kleinere MacBook Pro in september wil opstarten zodat dit nieuwe model ten vroegste in oktober verkrijgbaar is.

Kuo had het eerder al bij het rechte eind toen hij voorspelde dat Apple de 17-inchversie van de MacBook Pro zou laten vallen en dat het nieuwe Retina-model naast de geüpdatete versies van de oudere MacBook Pro’s verkocht zou worden.

[related_article id=”158256″]

De analist beweert ook dat Apple tijdens de voorbije WWDC zowel de 15,4- als 13-inchversie van de MacBook Pro met Retina-scherm wou lanceren maar dat de productie van de kleinere versie nog niet op punt stond.

2.560 bij 1.600 pixels
De MacBook Pro met Retinascherm van 13 inch zou een resolutie krijgen van 2.560 bij 1.600 pixels en nog dunner worden dan het 15,4-inchmodel, dat 2.880 bij 1.800 pixels telt. Voor het grafische werk zou het kleine broertje gebruik maken van Intels geïntegreerde gpu HD 4000.

NPD DisplaySearch-analisten Richard Shim en Jeff Lin maken een gelijkaardige voorspelling. Zij beweren dat Apple zich opmaakt voor de massaproductie van een Retina-scherm met een diagonaal van 13,3 inch en dezelfde resolutie die Kuo aanhaalde.

Het 15,4-inchmodel dat Apple vorige week voorstelde is momenteel moeilijk te krijgen. Bij de lancering voorspelde Apples webwinkel een levertermijn van vijf à zeven dagen maar inmiddels is dat al opgelopen tot drie à vier weken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business