Nieuws

Paraplu laadt smartphone op en versterkt signaal

Een Britse universiteitsprofessor heeft samen met operator Vodafone een paraplu ontwikkeld met flexibele zonnepanelen, batterij en signaalversterking.

De Vodafone Booster Brolly heet het gadget dat ontwikkeld werd door Kenneth Tong en zijn studenten aan het University College in Londen. Tong is gespecialiseerd in antennes en microgolven en greep zijn kennis aan om de paraplu te voorzien van signaalversterking.

Signaaldouche
De steel van de paraplu dubbelt als antenne en een ingebouwde repeater versterkt het signaal via de baleinen. De gebruiker en omstaanders kunnen zo genieten van een ‘signaaldouche’, zoals Tong het noemt. Het geheel weegt niet meer dan 800 gram.

[related_article id=”161563″]

Naast signaalversterking biedt het regenscherm een houder voor je smartphone en een herlaadbare batterij met USB-connector. Die wordt gevoed door twaalf flexibele zonnepanelen die met de hand in de stof genaaid zijn. De batterij voorziet ook de enkele lampjes van energie.

Vodafone gaat de hoogtechnologische paraplu aan het publiek voorstellen tijdens enkele Britse zomerfestivals. Professor Tong sleutelt intussen verder aan zijn ontwerp.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business