Nieuws

Een stop-motionfilmpje maken met Lego-mannetjes

Stop-motion is hip, dat hebben ze bij Lego ook begrepen. Vandaar dat je nu met de app Lego Super Heroes Movie Maker je eigen stop-motionfilmpje kunt maken.

Omdat het hier om een app van Lego gaat, is het eigenlijk de bedoeling dat je die filmpjes maakt met je eigen Lego-poppetjes, bij voorkeur uit de nieuwe Super Heroes-reeks. Daar is de hele app eigenlijk op ingericht, met titelkaarten voor Batman, Superman en andere superhelden en natuurlijk Lego-figuurtjes in de voorbeelden. Hoewel Lego-poppetjes zich er bij uitstek voor lenen om een simpel animatiefilmpje mee te maken, hoef je ze natuurlijk niet per sé te gebruiken.

Statief niet meegeleverd
Het maken van een filmpje is simpel: eerst kies je een titelkaart uit en je vult hierop de titel van je film en je eigen naam in. Nu is het tijd om je film frame voor frame te gaan fotograferen. Een foto maak je door op het scherm te tikken. Om ervoor te zorgen dat je frames mooi op elkaar aansluiten, heeft de app een paar handigheidjes: zo kun je een raster over je scherm plaatsen en heb je de mogelijkheid om je eerdere frame doorzichtig over je nieuwe frame te vertonen. Zo wordt het precies verplaatsen van je poppetjes een stuk makkelijker.

[related_article id=”161563″]

Ondanks deze handigheidjes is het overigens wel aan te raden een statief te gebruiken tijdens het fotograferen. Ben je klaar met je frames, dan kun je geluidseffecten, filters en eventueel extra frames met superhelden-kreten als BAM! en POW! toevoegen. Eén raar dingetje is het feit dat de foto’s die je neemt, in je filmpje ondersteboven blijken te slaan. Dit is simpel op te lossen door tijdens het fotograferen je telefoon te draaien, maar echt praktisch is dit niet.

Geen kinderspel
Hoewel je bij een Lego app zou verwachten dat die vooral geschikt is voor kinderen, is het aan te raden samen met je kroost met Lego Super Heroes Movie Maker te spelen. Het precies verplaatsen van de poppetjes is een nogal secuur en traag werkje, wat misschien meer geschikt is voor een volwassene. Je kids kunnen bijvoorbeeld het verhaal bedenken, terwijl jij met het daadwerkelijke filmen aan de slag gaat. Heb je eindelijk ook eens een excuus om weer met Lego te spelen.

LEGO Super Heroes Movie Maker zit goed in elkaar en is leuk om relatief simpel korte stop-motion filmpjes mee te maken, met of zonder Lego. Een aanrader voor alle amateurfilmmakers.

De app is gratis beschikbaar voor de iPhone, iPad Touch en iPad

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business