Nieuws

Optimaliseer je systeem

Optimaliseer je systeem

Naarmate je je pc gebruikt, geraakt het systeem hoe dan ook ‘vervuild’. Verwijderde programma’s laten bijvoorbeeld restanten achter in het register, of tijdelijke bestanden blijken dan toch niet zo tijdelijk te zijn. Ook houden nogal wat programma’s allerlei gegevens bij die je eigenlijk niet meer nodig acht. JetClean ruimt dergelijke rommel moeiteloos voor je op.

Het hoofdvenster van JetClean bevat drie tabbladen: 1-Klik Opschonen, Gereedschappen en Instellingen. Het eerste tabblad doet precies wat het belooft: met één muisklik kan je je ganse systeem scannen en in eenzelfde moeite ook laten opschonen – repareren, noemt JetClean dat. Zelf houden we eigenlijk niet van zo’n doortastende aanpak, maar gelukkig kan je ook in twee stappen tewerk gaan: eerst scannen, vervolgens de resultaten overlopen en eventueel zelf beslissen wat je al dan niet laat opruimen.

[download_file]

JetClean is best wel veelzijdig te noemen. Het programma schoont niet alleen het register op (waarbij je zelf bepaalt welk type sleutels je wil laten analyseren), maar speurt ook naar allerlei tijdelijke bestanden van Windows en enkele typische programma’s. De tool heeft ook oog voor je privacy: zo kan het de geschiedenis, cache, cookies en allerlei logs van uiteenlopende toepassingen verwijderen. Er is zelfs een rubriek Geheugen opschonen, waarvan we de efficiëntie echter wat in vraag stellen.

Onder de noemer Gereedschappen vinden we een aantal ‘klassiekers’ terug. Zo is er een systeeminformatietool, een opstartbeheerder en een module voor het verwijderen van geïnstalleerde programma’s. Deze onderdelen bieden echter niet zoveel meerwaarde in vergelijking met de standaardtools van Windows.

Verder vind je hier nog de modules Register defragmenteren en Internet Optimaliseren, maar die blijken voorbehouden aan de Pro-versie. Wel biedt JetClean nog de mogelijkheid om op basis van een geselecteerd of zelf ingesteld profiel de services te optimaliseren. Kies je bijvoorbeeld Spel-pc dan worden voor een deel andere services (in)actief dan wanneer je Werk-pc had geselecteerd.

Bij Instellingen vinden we twee functies terug die we alleen maar kunnen toejuichen. De mogelijkheid om back-ups te laten maken van alle wijzigingen die JetClean doorvoert zodat je die ook weer ongedaan kan maken, en een ‘witte lijst’ van bestanden en cookies die je buiten de scan- en verwijderronde wil houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business