Nieuws

‘VS, Israël achter cyberwapen Flame’

Amerikaanse veiligheidsdiensten en het Israëlische leger zijn verantwoordelijk voor de creatie van de onlangs ontdekte Flame-malware, zo claimt een Amerikaanse krant.

The Washington Post beroept zich voor deze bewering op bronnen binnen de Amerikaanse regering. “Dit gaat om het voorbereiden van het slagveld voor een ander soort verdekte actie”, zei een medewerker van een Amerikaanse veiligheidsdienst tegen de krant.

De samenwerking was bedoeld om Irans nucleaire programma te vertragen, de noodzaak van een conventionele militaire aanval af te zwakken en zo ook meer tijd geven aan diplomatie en economische sancties.

Flame zou onderdeel uitmaken van operatie Olympic Games, en was volgens de bronnen van de Post al vijf jaar in ontwikkeling voor het in 2010 zijn eerste systeem besmette. Ook het Stuxnet-virus, zo meldt de New York Times, zou onderdeel uitmaken van dit geheime project.

Een van de bronnen van de Post weet tenslotte ook nog te melden dat de ontmanteling van Flame en Stuxnet zeker niet betekent dat de cyberspionage nu is opgeschort. “Dit betekent niet dat er geen andere tools in het spel zijn of daadwerkelijk in actie zijn.”
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business