Nieuws

ISO-bestanden op cd branden

ISO Toolkit 5.0

Heel wat Linux-distributies laten zich downloaden in de vorm van een ISO-bestand,  een exacte beeldkopie dus van een cd of dvd. De bedoeling is dat je die weer naar een – opstartbare – cd of dvd brandt, maar je kan zo’n ISO bijvoorbeeld ook in een virtueel station onderbrengen. Wat je ook verkiest, het kan met ISO Toolkit.

De interface van ISO Toolkit steekt erg overzichtelijk in elkaar: afhankelijk van wat je precies wil doen, staat een ander tabblad ter beschikking.
Wil je een ISO-bestand naar een optisch schijfje branden, dan open je het tabblad Burn Image. Meer dan het bronbestand – dat kan een ISO maar ook een CUE-bestand zijn – en het doelstation aanduiden hoef je hier niet te doen (meer opties zijn er ten andere niet).

[download_file]

Het is ook perfect mogelijk zo’n ISO-bestand aan een stationsletter te koppelen. Daarvoor kies je dan het tabblad Mount Image. Het volstaat naar het bronbestand (ISO, NRG of BIN/CUE) te verwijzen en de Mount-knop in te drukken. Je kan trouwens tot twee beeldbestanden tegelijk koppelen, weliswaar elk aan een ander – virtueel – station.

Volstaat het voor jou de bestanden die zich in zo’n beeldbestand bevinden naar een gewone bestandsmap uit te pakken, dan heb je het tabblad Extract Image nodig. Je duidt ook hier eerst het bronbestand aan en geeft aan in welke map je de uitgepakte bestanden wil onderbrengen.

Een cd of dvd omzetten naar een ISO-bestand is eveneens mogelijk (via het tabblad Copy Image), maar je kan net zo goed ook een reeks bestanden op je harde schijf in een ISO onderbrengen: dat doe je op het tabblad Create Image. Je dient dan wel ook aan te geven welk bestandssysteem je verkiest (zoals Joliet of UDF Only) en of je een opstartbaar beeldbestand wil creëren.

Tot slot laat ISO Toolkit je ook nog toe een beeldbestand te converteren, waarbij je zelf het gewenste formaat aanduidt: ISO, NRG of CUE.
Veel instellingsmogelijkheden biedt ISO Toolkit niet, maar alle belangrijke functies zijn wel aanwezig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business