Nieuws

Microsoft stopt met gratis basisversie Office

Microsoft laat pc-fabrikanten weten dat het stopt met de distributie van een vooraf geïnstalleerde, gestripte versie van Office 2010.

Volgens ZDNet-collega Mary Jo Foley heeft Microsoft deze week een bericht gestuurd naar zijn hardwarepartners, waarin het laat weten dat Office Starter 2010 vanaf nu geen vast onderdeel meer zal uitmaken van nieuw te verkopen Windows-pc’s.

Het bedrijf zal vanaf nu een nieuwe OEM Preinstallation Kit (OPK) beschikbaar stellen, waarmee pc-bouwers nieuwe toestellen uitrusten met de laatste versie van Windows. Deze “Office 2010 Transition OPK” verwijdert Office Starter 2010, al belooft het bedrijf dat de huidige gebruikers van het gratis pakket hun software gewoon kunnen blijven gebruiken.

[related_article id=”161452″]

“De website voor OEM-partners om Starter-licenties te bestellen is onklaar gemaakt en alle links naar de OPK-pagina’s zijn offline gehaald”, zei een anoniem contact tegen ZDNet.com

Met de introductie van Office 2010 lanceerde de softwaremaker ook een gestripte gratis versie van het kantoorpakket, feitelijk een beperkte versie van Word en Excel om eenvoudige documenten te bekijken en bewerken. Office Starter 2010 bevatte advertenties en was bedoeld als lokkertje om meer klanten te trekken voor betalende versies.

Met de komst van Office 2013, waarvan deze zomer de eerste bètaversie wordt verwacht, wil Microsoft de basisversie van Office echter vervangen door webapplicaties. Hoewel al veel visuele informatie is uitgelekt over deze online versies van de populaire kantoorsoftware, is het nog niet duidelijk wat voor extra functionaliteit Microsoft zal toevoegen aan zijn nieuwe apps.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business