Nieuws

Is dit de Google Nexus 7?

Gadgetsite Gizmodo Australië heeft een document gezien met de specificaties van Googles langverwachte tablet. Die wordt later deze week voorgesteld.

Gizmodo Australië kreeg een document over de Nexus 7 onder ogen dat bestemd was voor het opleiden van winkelpersoneel. Daarin wordt bevestigd dat Google binnenkort een zeveninch-tablet op de markt brengt met de nieuwste versie van Android, genaamd Jelly Bean.

Tegra 3 en 1GB RAM
De Nexus 7 krijgt volgens het document een Tegra 3-processor van Nvidia met een kloksnelheid van 1,3 GHz en een capacitief IPS-scherm met resolutie van 1280 bij 800 pixels. Het werkgeheugen zou 1GB bedragen en voor opslag krijg je de keuze tussen 8 of 16 GB.

[related_article id=”158901″]

Googles tablet krijgt aan de voorzijde een camera met een resolutie van 1,2 megapixel. Op één batterijlading zou de Nexus 7 negen uur moeten meegaan. De tablet ondersteunt ook NFC en zal in de Verenigde Staten Googles mobiele betaaldienst Wallet meekrijgen.

Vanaf 199 dollar
Voor het model met 8GB opslaggeheugen gaat Google 199 Amerikaanse dollar vragen. Voor de versie met 16GB betaal je 50 dollar meer. Het gelekte document vermeldt dat de Nexus 7 het eerste toestel met Android Jelly Bean wordt maar geeft het bijhorende versienummer niet mee. Waarschijnlijk wordt Jelly Bean Android 4.1.

De Google Nexus 7 zal volgens het document volgende maand verkrijgbaar zijn in Australië, en dus waarschijnlijk ook in de VS. Over de fabrikant wordt niets gezegd maar volgens hardnekkige geruchten is dat Asus. Eind deze week weten we waarschijnlijk welke geruchten waar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business