Nieuws

Teched: alles over Windows 8 en Windows Server 2012

Dag één van TechEd Europe 2012 conferentie te Amsterdam zit er op. Tijd over een overzicht van de indrukken van de grootste Microsoft conferentie van Europa.
Veel technisch nieuws rond Private Cloud, System Center 2012, Hyper-V. Maar uiteraard ook veel informatie van Windows 8 en Windows Server 2012.

Microsoft legt in al zijn sessies zwaar de nadruk op het feit dat ze heel veel geluisterd hebben naar hun klanten en dat ze daar hun conclusies uit getrokken hebben. Uiteraard hebben ze ook goed naar de concurentie gekeken (vooral VMware dan) en hun featurelijst afgestemt op hun tekortkomingen. Dat blijkt goed gelukt ook uit de demo´s en lijsten: een overzicht.

De drukke dag begon voor mij met een sessie die de nieuwe features van Hyper-V Server 2012 toelicht. Een korte indruk: ongelimiteerde live migratie, enkel de hardware kan een limiet vormen. Dus hoe hoger de bandbreedte, hoe meer gelijktijdige migraties. Verder zijn er zelfs geen restricties qua software, licenties of storage.

[related_article id=”161452″]

Elke Hyper-V versie (remember de 100% gratis Hyper-V Server), elke VM (Windows, Linux) en elke opslag (File Shares, SAN of enkel lokale opslag): Live Migratie tussen 2 losse nodes is mogelijk.

Hyper-V Storage
Zoals gezegd is het nu eindelijk mogelijk om VMs op SMB shared storage te plaatsen, dit moet uiteraard wel de nieuwe SMB 3.0 zijn. De nieuwe VHDx standaard voor virtuele schijven kan nu groeien tot 64TB per schijf en er kunnen 255 schijven aan 1 VM hangen. Met max. 1TB geheugen en max. 64vCPUs per VM kunnen we binnenkort zelfs de zwaarste servers virtualiseren.

Voor KMO"s die veel virtuele schijven in dynamische mode aanmaken is er ook goed nieuws: Door een soort "trim" functie binnen deze schijven (unmap genaamd) worden gewiste bestanden ook om de 5 minuten effectief gewist, deze clusters kunnen dan overschreven worden indien nodig. Dit gaat zelfs zo ver dat bij een reboot van de VM, alle gewiste clusters uit de VHDx verdwijnen waardoor deze serieus kan krimpen.

De slot sessie voor mij was blijkbaar de allerpopulairste, meer dan 150 mensen waren aanwezig voor de sessie "20 free windows tools that you never knew existed". Het leidt te ver om ze hier allemaal te bespreken, maar het ging vooral over dingen als "Assessment & Planning Toolkit", "Deployment Toolkit","IE Administration Kit", "Windows To Go" of "Resource Monitor".

Een zeer interessante tool die nieuw was voor mij, was de Problem Step Recorder (standaard aanwezig vanaf Windows 7). Deze neemt een screenshot per muisklik en slaat deze in een htmlh bestand op. Makkelijk voor helpdesks of om snel een handleiding te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business