Nieuws

Wat staat je te wachten op Google I/O?

Er staat heel wat op het programma tijdens Google I/O, de jaarlijkse hoogmis van alles wat nieuw is in Mountain View. Dit verwachten we later vandaag te zien.

Tv van Google
Net als Apple timmert Google stevig aan de weg op het gebied van televisie. We verwachten daarom een grote nieuwe aankondiging van de zoekmachine op dat gebied.

Goedkope Android-tablet
De goedkope Kindle Fire was, tenminste in de Verenigde Staten, een groot succes en de kans is levensgroot dat Google op I/O zelf met een Android-prijsvechter komt die dat succes moet evenaren. Er is ook al een voorlopige prijs bekend: 199 dollar en waarschijnlijk zal de zoekmachine de inmiddels bekende Nexus-naam aan het toestel verbinden.

[related_article id=”158901″]

Nieuwe smaak Android
Het Android-besturingssysteem blijft werk in uitvoering en daarom kijken fanboys halsreikend uit Android 4.1 Jelly Bean, de nieuwste incarnatie, die mogelijk ondersteuning voor Chrome brengt en meer ingebouwde applicaties brengt.

Aanval op Amazon, Microsoft
Google is volgens geruchten van plan om Amazon op eigen terrein te bestrijden met een zakelijk platform voor clouddiensten. De Amerikaanse webwinkelier is met zijn EC2-cloudplatform een dominante speler in de markt voor Infrastructure as a Service (IaaS), dat vooral populair is bij kleine bedrijven.

Maar Google heeft het ook gemunt op Azure, het Microsoft-platform dat zich meer richt op het virtualiseren van de servers van grotere bedrijven.

Vierkant achter HTML5
De nieuwe generatie webstandaarden krijgt steeds meer populariteit, maar volgens de New York Times zal Google samen met spelstudio EA voor het eerst een grote titel presenteren die geheel is gebouwd met de nieuwe technologie, vanzelfsprekend verkrijgbaar via Google Play.

Uiteraard doen we niet alleen maar aan voorspellen: we gaan je ook daadwerkelijk vertellen wat Google op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie aankondigt. Vanaf 18:00 kun je op ZDNet live de conferentie volgen, met commentaar van de specialisten van Androidworld.nl.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business