Nieuws

Mini hands-on: Nexus 7, eerste Google-tablet

Onze ‘man ter plaatse’ bij Google I/O, Johan Pelgrim, ontwikkelaar en organisator van de Nederlandse Android-gebruikersgroep, heeft gisterenavond laat de Nexus 7-tablet in handen gekregen. Hij heeft voor ons een mini hands-on gemaakt van dit geweldig apparaat, die hieronder te lezen is. Heb jij nog vragen over het apparaat, stel ze dan in de reacties, dan zullen we proberen hier een antwoord op te krijgen!

Nexus 7 tablet
De verpakking bevat de Nexus 7, een USB-micro-USB-kabel en een USB-adapter. Verder zit er nog een snelstartgids in de doos en een garantiebewijs. De echte handleiding staat op de Nexus 7 zelf als boek geïnstalleerd. De Nexus 7-tablet heeft een zwarte voorkant en een witte achterkant. Hij ligt goed in de hand, dit heeft naast het formaat ook met de ‘curved grip’ te maken, die aan de achterzijde te vinden is. Dit zorgt voor nog meer gemak bij het vasthouden. Meer info vind je bij onze collega"s van Androidworld.


Jelly Bean
De tablet start redelijk snel op. Wat wel opvalt bij bijvoorbeeld het verslepen van widgets, is dat deze widget vrij vreemd begint te trillen. Misschien nog een kinderziekte in Jelly Bean, of anders het apparaat zelf. Ook is de camera-app, die juist volop gedemonstreerd werd in de keynote, helemaal niet aanwezig op het apparaat. Vrij kort na het eerste gebruik, krijg ik de melding dat er een nieuwe versie van Jelly Bean beschikbaar is. Het voelt dus nog een beetje alsof het allemaal nog in ontwikkeling is. Verder is het opmerkelijk dat er alleen een camera aan de voorkant zit. Dit is een beetje vreemd foto’s maken. Het zou juist handig zijn om op je scherm te zien wat je fotografeert.

[related_article id=”158901″]

Wat wel een dikke plus is, is dat wanneer de Nexus 7 met je USB-kabel aan je computer verbindt hij de internetverbinding van je computer kan gebruiken. Dit betekent dat je gewoon content met de snelheid van je computer-netwerkverbinding kunt downloaden. Verder oogt de Jelly Bean-interface vertrouwd. Wie met Ice Cream Sandwich overweg kan, zal weinig moeite hebben met Jelly Bean.

Kortom, een interessante tablet voor een nog interessantere prijs. Helaas nog niet rechtstreeks in Nederland te verkrijgen, maar wij hopen natuurlijk dat dit niet meer lang zal duren!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business