Nieuws

Maak mappen in Windows zoals het hoort

Gelaagde mappen maken in Windows is een ellendig klusje, maar met het eenvoudige Text 2 Folders bouw je in een handomdraai een mappenstructuur met namen.

Meestal als je een nieuwe bestandsmap in Windows aanmaakt, ben je van plan om binnenin die map nog een paar mappen aan te maken, als je bijvoorbeeld de albumkunst van muziek wilt toevoegen of wanneer je een fotoverzameling wilt indelen.

[download_file]

Text 2 Folders vraagt je een simpel tekstbestand (.txt) aan te maken, dat feitelijk de structuur zal worden binnenin de gewenste map. Dat zou er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien:

Test
TestZdnet
TestZdnet2Plaatjes
PC Magazine

[related_article id=”160534″]

Als je nu dit tekstbestand opslaat en het programma verwijst naar de map waarin je deze structuur wilt aanbrengen, maakt het deze volgorde automatisch voor je aan.

We willen zeker niet beweren dat deze methode perfect is, maar als je ineens honderden submappen moet aanmaken, kan dit programma een godsgeschenk zijn.

Dit is een draagbaar programma: pak het bestandsarchief dat achter deze downloadlink uit en draai Text 2 Folders op je harde schijf of vanaf een usb-stick.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business