Nieuws

Kooptip: ZTE Skate met Android voor 130 euro

Vandaag kan je op iBood een Androidsmartphone voor 130 euro kopen. Het gaat om de Chinese ZTE Skate.

Voor 129,95 euro krijg je een smartphone met Android 2.3 (Gingerbread), een processor die rekent aan 800 MHz, de aparte Adreno 200-GPU en 512 MB werkgeheugen.

De gebruikte processor is dezelfde als die in zijn voorganger, de ZTE Blade, maar rekent aan 800 in plaats van 600 MHz. Verwacht dus geen snelheidsmonster of ondersteuning voor Flash. Een ander minpuntje is de wifichip. De Skate ondersteunt de snellere 802.11n-standaard niet.

[related_article id=”161563″]

Telefoonfabrikant ZTE kwam onlangs nog onder de aandacht omdat er een beveiligingslek in hun toestellen ontdekt is. Een achterpoortje in een voorgeïnstalleerde app verschaft root-toegang tot het toestel. Volgens ZTE zelf is er bij de Skate geen probleem en er komt dus geen update voor. Ontwikkelaars zijn al wel op problemen gestoten, dus hou er rekening mee.

Scherm springt in het oog
Het scherm van de smartphone meet een royale 4,3 inch of bijna elf centimeter diagonaal gemeten. De resolutie bedraagt net als bij de Blade 800 bij 480 pixels. Uit enkele Britse reviews blijkt dat het scherm van hoge kwaliteit is. Voor een smartphone van een bekender merk met een scherm van deze grootte en resolutie betaal je al gauw het dubbele.

Ben je op zoek naar een Androidsmartphone met een groot scherm en ben je bereid wat opofferingen te doen in ruil voor een prijs die bijna de helft bedraagt van die van de concurrentie, dan is de ZTE Skate misschien wel iets voor jou.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business