Nieuws

Apples Siri vaker fout dan Google Voice Search

Siri zal je in vier op de tien gevallen verkeerd  begrijpen. Google Voice Assistent doet het beter. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

De spraakherkenning moet soms in moeilijke omstandigheden zijn werk doen, bijvoorbeeld als je met een regionale tongval spreekt of erg dronken bent.

Piper Jaffray, een investeringsbank in Minneapolis, vergelijkt Siri met haar grootste concurrent:  ze trekt de straat op met een iPhone 4S en een Android-toestel met Google Voice Search. Volgens Fortune heeft Siri het in 62% van de gevallen bij het rechte eind. In een stille ruimte worden 68% van de gesproken opdrachten correct herkend en uitgevoerd.

[related_article id=”158256″]

Vooral bij het uitvoeren van gesproken opdrachten heeft Siri problemen: 83% van de commando’s worden correct herkend, tot zelfs 89% in een stille ruimte. Maar bij een simpele vraag als ‘Where is Elvis buried?’ wil Siri ‘Elvis Buried’ lokaliseren.

Dezelfde test wordt ook uitgevoerd met een Android-toestel, waarbij 86% van alle gesproken zoekopdrachten correct worden uitgevoerd.

Siri is voorlopig nog voor zestig percent afhankelijk van Google, maar volgens Steve Wozniak zal dat nog drastisch verminderen tegen de release van iOS6. Siri zal dan ook gegevens halen bij Rotten Tomatoes (filmrecensies), Yahoo Sports (sportuitslagen), Fandango (bioscoop-programmatie en tickets) en Open Table (restaurant-reservaties). Daardoor zou, volgens Wozniak, ‘de onnauwkeurigheid van Google’ geen probleem meer mogen vormen.

Daarbij vergeet Woz gemakshalve dat de spraakherkenning van Google wel degelijk beter presteert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business