HP schrapt tablet op Windows RT

Er komt geen tablet met Windows RT bij Hewlett-Packard. Het bedrijf wil eerst een zakelijke Windows 8-tablet maken.

Aanvankelijk had het bedrijf plannen om een consumententablet te maken met een Qualcomm ARM-processor die Windows RT draait, dat is de versie van Windows 8 voor ARM-processors.

Maar volgens bronnen van PCmag.com heeft het bedrijf nu het roer omgedraaid en zal het enkel een zakelijke tablet uitbrengen met Windows 8, die zal draaien op een X86-chip. De RT-plannen zijn volgens de site geschrapt.

[related_article id=”152275″]

Eerder vorige week schreven de technologieblog SemiAccurate en de Wall Street Journal dat HP zijn plannen met tablets op Windows RT had uitgesteld. Een van de geruchten is dat het bedrijf dat doet omdat Microsoft met de Surface nu ook zelf tablets zal maken, zowel met een ARM- als een X86 chip.

Hewlett-Packard zei toen zelf dat het zich eerst gaat focussen op de zakelijke markt. Daarom zal het eerst een tablet met Windows 8 op het X86-platform uitbrengen. Als reden geeft het bedrijf aan dat het voor de beste klantervaring wil gaan en dat dit platform beter overweg kan met toepassingen voor x86-processors.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business