Nieuws

Gerucht: Nexus 10-tablet in herfst 2012

Het gerucht gaat de ronde dat Google werkt aan een 10” versie van zijn Nexus tablet.

Exact een week geleden is de Nexus 7 aangekondigd, de eerste tablet gemaakt door Google in samenwerking met ASUS. Dit nieuwe Nexus-apparaat draait de laatste nieuwe versie van Android, Jelly Bean, en beschikt over een quad-core processor.

De Nexus 10 zou beschikken over een quad-core NVIDIA Tegra 3-chipset en draaien op Android 4.1 Jelly Bean. Daarnaast zouden er twee verschillende modellen komen, eentje met  16GB en een model met 32GB opslagruimte. Of er een extra geheugenslot aanwezig zal zijn is niet gekend.

[related_article id=”158901″]

Bij het gerucht worden ook prijzen genoemd: het 16GB model zou 299 dollar gaan kosten, 50 dollar meer dan het 7 inch model. Wanneer je meer zit in het iets grotere formaat is het toestel die extra 50 dollar meer dan waard. De Nexus 10, of wat de officiële naam ook zal worden, zou in de herfst van 2012 op de markt komen.

De echtheid van dit gerucht is natuurlijk moeilijk te achterhalen, maar het zou een logische stap zijn voor Google. Het gerucht komt van een Taiwanese fabrikant van beeldschermen, die van Google een order zou gehad hebben voor 500 000 stuks.

Google heeft vooralsnog niks bevestigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business