Nieuws

Apple legt terugtrekking Epeat uit

Apple heeft gereageerd op de kritiek die het bedrijf kreeg bij de terugtrekking uit het milieucertificeringsprogramma van Epeat.

Onder andere San Francisco had aan Apple al laten weten dat ze, omwille van de terugtrekking uit het certificeringsprogramma, geen Macs meer zouden aankopen.

Volgens The Loop heeft Apple laten weten nog steeds gebruik te maken van strenge milieumaatregelen. Vele van die maatregelen worden echter niet door Epeat gebruikt in hun certificering, terwijl andere, achterhaalde maatregelen wel meetellen. Daarom dat Apple heeft laten weten niet meer samen te willen werken met Epeat.

[related_article id=”158256″]

Kristin Huguet, woordvoerster bij Apple, liet het volgende weten:

“Apple heeft een alomvattende aanpak bij het meten van de milieu-impact en al de Apple-producten voldoen aan de strengste normen voor energiezuinigheid, opgelegd door de Amerikaanse overheid, zijnde Energy Star 5.2. We (Apple, nvdr.) zijn ook industrieleidend door het melden van de uitstoot van broeikasgassen bij de productie van een product op onze website. Apple producten zijn superieur in andere belangrijke aspecten van het milieu, niet gemeten door Epeat, zoals het verwijderen van giftige stoffen.

Apple heeft een uitgebreide sectie op haar website gewijd aan het milieu, met onder andere de ecologische voetafdruk, CO2 uitstoot en hoeveelheid gerecycleerde toestellen per jaar.”

Epeat is een organisatie die gesubsidieerd wordt door de Amerikaanse overheid en richt zich vooral op de recycleerbaarheid van toestellen. Apple focust zich voornamelijk op milieu tijdens het productieproces en heeft daarom de samenwerking met Epeat stopgezet.

De iPad, Macbook Air en Macbook Pro Retina zijn bijna volledig dichtgelijmd en daarom amper te recycleren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business