Nieuws

Apple datacenters nooit zo groen

Ondanks het nieuws dat Apple de samenwerking met Epeat stopgezet heeft, is er toch nog goed Apple nieuws op milieugebied.

Greenpeace, een milieuactivistenvereniging die wereldwijd opereert, heeft gisteren bekendgemaakt Apple niet langer een F-rating op de algemene milieuvriendelijkheidsrating  te geven.

Het Amerikaanse puntensysteem met letters (A tot en met D en F) komt ongeveer overeen met ons puntensysteem. Een F is alles onder zes op tien, D is zes op tien of meer, C is zeven op tien of meer, …

[related_article id=”158256″]

Volgens Greenpeace scoort Apple nu dus ‘tussen de zestig en zeventig procent’, wat niet slecht is. Maar er is ruimte voor verbetering, zegt Greenpeace: ”Apple loopt nog achter op enkele belangrijke concurrenten.”

Greenpeace laat ook weten dat Apple op gebied van energie-efficiëntie verbeterd is van een D naar een C. Op transparantie pakt Apple geen punten: Apple geeft volgens Greenpeace amper informatie, ondanks de speciale website die Apple op poten heeft gezet.

De producten van Apple doen het dan weer wel super: elk Apple-product zou voldoen aan de Energy Star 5.2-richtlijnen, wat er op wijst dat de producten heel zuinig zijn met energie. Zoals we eerder ook al schreven richt Apple zich vooral op een ‘schoon’ productieproces zonder giftige stoffen.

Apple doet het voorlopig nog slechter dan Yahoo en Amazon wat hernieuwbare energie betreft. Over het algemeen doet Apple het slechter dan onder andere Google, Dell en Yahoo.

appleepeatgreenpeacemilieunieuwsonderzoekrating

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals