Nieuws

Maak van je smartphone een spiegelreflexcamera

AfterFocus is een Android-app die doet wat het belooft: spelen met de focus zodat het lijkt alsof je met een SLR en diafragmawaarden aan de slag was.

Met een gemiddelde waardering van 4,6 in de Google Play Store kan de app niet slecht zijn. En dat blijkt ook uit onze tests: Foto’s worden met enorme precisie bewerkt zonder dat je er zelf veel hoeft voor te doen.

Zo kan je met enkele lijntjes al de focus aanpassen, en met een tap of twee heb je een zwartwitfoto met kleuraccenten op de voorgrond. Afterfocus: foto's bewerken met slechts een paar lijntjesOm even te illustreren hebben we op de redactie op 30 seconden tijd een foto van enkele bureau’s aangepast zodat 1 bureau met kleur geaccentueerd werd.

[related_article id=”161563″]

Zoals je kan zien op de foto, hadden we niet meer nodig dan drie lijnen, twee puntjes en drie effecten om de foto te bewerken. Het is onmiddellijk duidelijk waar de kracht van AfterFocus ligt: ‘in grote lijnen’ iets accentueren en de rest gebeurt automatisch.

Het enige wat je eigenlijk moet doen, is met een witte lijn de voorgrond (scherp gedeelte) aanduiden, en met een zwarte lijn de achtergrond. De app probeert op basis daarvan onmiddellijk de omtrek van het scherpe deel te bepalen. Lukt dat niet, dan zal je nog extra zaken moeten aanduiden met een lijn extra – of een puntje in ons geval.

We hebben enkel de gratis versie van AfterFocus kunnen testen maar er is tegen betaling ook een pro-versie beschikbaar zonder reclame en met een paar extra filters. Ook voor iOS is AfterFocus beschikbaar voor 0,79 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business